Ken jij Rotterdam in a Box al?

Rotterdammertjes v Rotterdam in a Box

Vorige week stonden wij op het blog van Rotterdammertjes (Hét Rotterdamse snoepje!). Kijk hieronder naar wat hij te vertellen had over Rotterdam in a Box.

Heb jij al weleens gehoord van Rotterdam in a Box? Rotterdam in a Box is in 2017 opgericht om lokale producenten in de stad een podium te geven. Door Rotterdamse kerstpakketten en Rotterdamse relatiegeschenken aan te bieden aan de trotse Rotterdamse ondernemer of particulier en nieuwsgierige bezoeker mikken zij op een synergie van de producten en een grote afname. Ook buiten de stad is Rotterdam in a box ervan overtuigd dat mensen te porren zijn voor een Rotterdams staaltje vakmanschap zoals bijvoorbeeld onze Rotterdammertjes.

Als oprichters en tevens import-Rotterdammers hebben de broers Boris & Tycho meegemaakt hoe de afgelopen 10 jaar het aanzien van Rotterdam buiten de stad radicaal is veranderd. De stad heeft op alle lijstjes van hotspots gestaan, van New York Times tot Lonely Planet. Rotterdammers daarentegen waren altijd al trots op hun stad. Die trots van de Rotterdammer gecombineerd met zijn handen-uit-de-mouwen mentaliteit wilden zij bundelen in een oer-Rotterdams kerstpakket. Een Rotterdams kerstpakket of Rotterdams relatiegeschenk voor en door Rotterdamse ondernemers.

Hun Rotterdamse kerstpakketten zijn bedoeld om de ambachtelijke producenten te ondersteunen. Om mensen in hun Rotterdamse kerstpakket of Rotterdams relatiegeschenk te laten proeven van de veelheid aan lekkere producten van lokale makelaardij. Onze Rotterdammertjes bijvoorbeeld, of de heerlijke sambal van Hottie. Zij hebben verschillende Boxen voor het gemak ingericht met een mooie greep uit ons aanbod maar voor de eigenwijze Rotterdammer bieden zij ook de mogelijkheid om zelf de producten te kiezen en daarmee een eigen samenstelling te creëren.

Naast het hopelijk bevorderen van Rotterdams ondernemerschap richt Rotterdam in a Box zich ook op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Rotterdam in a Box is deze insteek verdeeld over drie pijlers. Als eerste werkgelegenheid; de heren zijn met hun organisatie begonnen in Rotterdam-Zuid en na het aangaan van een strategisch partnership gevestigd in het kantoorpand van Ondernemershuis op Zuid, uitkijkend op de SS Rotterdam. De producten in hun Rotterdamse Kerstpakketten halen zijn dan ook mede uit deze multiculturele omgeving.

Ben jij een trotse Rotterdammer of nieuwsgierige niet-Rotterdammer? Kijk dan eens op hun website voor hét Rotterdamse geschenk. Ondernemer? Neem dan contact op om meer te horen over ons Rotterdams kerstpakket en Rotterdams relatiegeschenk.