Wij zijn Boris en Tycho Luijten,

twee ondernemende Rotterdamse broers. Wij hebben een groot hart voor de Maasstad. Die liefde gaat ook door de maag. Alles wat Rotterdam aan moois en lekkers te bieden heeft, delen we graag met jou. Dat doen we samen met stoere Rotterdamse ondernemers die met liefde en plezier hun mooie producten maken. Deze producten bundelen we in mooi gedesignde Boxen, en bieden we aan als mooie geschenk pakketten. De Boxen worden ingezet door bedrijven als Rotterdams relatiegeschenk of Rotterdams Kerstpakket, maar ook door trotse Rotterdammers die graag een origineel Rotterdams cadeau willen geven (of krijgen!).

P1010594.jpg

Maar, waarom dan?

Wat we doen is natuurlijk interessant, maar waarom we dit doen is nog veel interessanter. Aan de kern van Rotterdam in a Box staat het vormen van een platform voor kleine ondernemers de stad. Wij merken dat er veel passievolle Rotterdamse doorzetters zijn die een Rotterdams eet- of drink merk oprichten. Dit is goed voor de stad en goed voor het aanbod van lokale, ambachtelijke én duurzame producten. Wij steunen deze ondernemers en hun veelal gedeelde missies door hun afzetmarkt te vergroten en hen te promoten via onze kanalen.

Verder zijn we gevestigd in Rotterdam Zuid en werken we samen met het Ondernemershuis op Zuid. We zijn sterk gedreven vanuit het Ondernemershuis en Rotterdam in a Box bij te dragen aan de stad, en in het bijzonder aan Zuid. Hoe we dat precies doen leggen we je graag uit in de onderstaande alinea. Scroll dus gerust een stukje naar beneden!

ROTTERDAMSE ONDERNEMERS

Deze stoere, noeste Rotterdamse ondernemers en hun ambacht maken Rotterdam in a Box mogelijk. Door hen heb jij straks het meest originele, persoonlijke en écht Rotterdamse relatiegeschenk of cadeau! We zijn blij dat zij hun mooie producten ook in Rotterdam in a Box aanbieden. Samen optrekken in het op de kaart zetten van Rotterdamse smaak. Goed voor Rotterdam!

IMG_0080 KROMKOMMER kopiëren.jpg

Kromkommer
Kromkommer redt alle 'gekke' en 'overgebleven' groente die anders verspild zou worden.


IMG_0092 HOTTIE kopiëren.jpg

Hottie Sambal
De lekkerste sambals met vlammende passie en natuurlijke ingrediënten gemaakt.


IMG_0093 HOEKSCHE CIHPS kopiëren.jpg

Hoekse Chips
Natuurlijk, de lekkerste chips van Nederland. Met schil gebakken!


IMG_0088 STROOPWAFELS kopiëren.jpg

Stroop Rotterdam
Een ouderwets lekkere stroopwafel met moderne ingrediënten.


IMG_0090 CONFITUUR kopiëren.jpg

Rotterdamsche Confituur
Maakt heerlijke grove jams van topkwaliteit. Rotterdamse Confituur opereert vanuit Zuid en heeft een sterke sociale missie. 

IMG_0077 KETCHUP MET SPECERIJEN kopiëren.jpg

Timotheus Condimenten
Op ouderwetse en ambachtelijke manier bereide sauzen zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen.


IMG_0082 MAAS STROOMPJES kopiëren.jpg

Maasstroompjes
Het enige échte Rotterdamse koekje. Dit moet je eens geprobeerd hebben!


IMG_0094 KNOFLOOK WORST kopiëren.jpg

Firma Bijten
Heerlijk droge worst met knoflook of venkel. Écht vakmanschap van de Rotterdamse slager.


IMG_0083 SAKURA THEE kopiëren.jpg

Empire Island Tea
Heerlijke verse thee van een Engelse import-Rotterdamse die haar kennis van het drankje mee het kanaal over heeft genomen.

 


IMG_0098 CONTAINER KOEKJES RECHT kopiëren.jpg

Containerkoekjes
Heerlijke koekjes gemaakt in een sociale bakkerswerkplaats op Katenrecht met een zeer fraaie verpakking!

IMG_0068 BIER NIPA NOORTSINGLE kopiëren.jpg

Brouwerij Noordt
Rotterdams grootste en jongste brouwerij maakt heerlijk speciaalbier.


IMG_0085 THEA WITH EDGAR kopiëren.jpg

Tea With Edgar
Verse, losse thee in een prachtige koker. Speciale blends van veggies, spices & herbs.


IMG_0096 CHOCOHOLIC MELK kopiëren.jpg

Chocoholic
Ambachtelijke chocolade uit Rotterdam. In elk stukje proef je het vakmanschap.


IMG_0087 ROTTERDAMMERTJES kopiëren.jpg

Rotterdammertjes
De bouwstenen van Rotterdam in een snoepje! Een nieuwe speler op de Rotterdamse markt, maar een ouderwets lekkere smaak.

IMG_0065 KETELBINK kopiëren.jpg

Ketelbink Bier
Dit karakteristieke witbier (750 cl, lekker groot) kan rondgaan in gezelschap.


IMG_0081 CORDOVAN kopiëren.jpg

Stielman Koffie
Van de duurzame bonen van Stielman maak je heerlijke, verse koffie.


IMG_0079 PINEUT kopiëren.jpg

Pineut Likeur
Breng zelf je jenever op smaak met deze bijzondere flessen. Alleen al een genot om naar te kijken!


IMG_0086 CHUTNEY kopiëren.jpg

Manenwolf's Chutney
Mooie chutney met volle smaak. Heerlijk voor op brood, of waarbij je het ook maar lekker vindt!


IMG_0091 ZEEMANS BOTER kopiëren.jpg

Zeemansboter
De puurste pindakaas die je gaat krijgen. Gemaakt voor stoere zeelui op Katendrecht.

Partners


Dapper Rhinos
Marketing partner

 

 Ondernemershuis-op-Zuid
Partner in business

Bijdragen aan Rotterdam Zuid

Rotterdam in a Box is gevestigd in Rotterdam Zuid, en zoals eerder genoemd een onderdeel van Ondernemershuis op Zuid. Wij delen een sterke sociale missie om bij te dragen aan deze prachtige wijk vol met potentie. De sociale missie van Rotterdam in a Box in het bijzonder is onder te delen in drie punten: 1)Leerplek op Zuid, 2)Bijdragen aan werkgelegenheid op Zuid, en 3)Ondernemerschap op Zuid stimuleren. Wat elk punt precies betekent leggen we graag uit in het onderstaande!

Leerplek op Zuid

noun_1570292_cc.png

We streven er bij Rotterdam in a Box naar een leerplek te zijn voor jongeren uit de wijk. We merken dat niet iedereen het hier even makkelijk vind een goede stageplek te vinden. Daarom bieden wij jongeren de kans een tijdje mee te draaien in ons bedrijf, waarbij zoveel mogelijk kennis wordt overgedragen én praktische kennis opgedaan wordt. Een voorbeeld is Fidelya (zie onderstaande foto); Fidelya is een marketing communicatie stagiair bij Rotterdam in a Box (zou ze dit verhaaltje ook geschreven hebben?!). Ze krijgt veel verantwoordelijkheid, maar wordt daarnaast ook goed begeleid en zoveel mogelijk nieuwe skills aangeleerd. 

Ondernemerschap op Zuid

Rotterdam in a Box en het Ondernemershuis op Zuid delen het sterke gevoel dat we ondernemers uit Rotterdam Zuid, en breder getrokken uit heel Rotterdam, willen helpen groeien. Wij geloven dat dit een economische impuls kan geven aan de wijk, en de stad. Het Ondernemershuis op Zuid ondersteunt door huisvesting, financiering én coaching te bieden aan Rotterdammers uit Zuid die de ambitie hebben een bedrijf op te richten. Rotterdam in a Box ondersteunt door een platform te vormen voor (vaak kleine) Rotterdamse eet- en drink merken. Wij bieden producenten van ambachtelijke Rotterdamse producten een grotere afzetmarkt én promotie via onze kanalen. 

Werkgelegenheid op Zuid

noun_1730632_cc.png

Ten slotte zetten we ons ook in voor de werkgelegenheid in Rotterdam Zuid. Vooral tijdens de kerst worden er heel veel Rotterdamse Kerstpakketten van Rotterdam in a Box gekocht. Zoals je jezelf wel kunt voorstellen kost dit inpakwerk erg veel tijd. We hebben besloten het inpak werk te besteden aan een sociale werkplaats. Op deze manier zullen Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt de Rotterdamse Kerstpakketten inpakken. Dit kunnen bijvoorbeeld vluchtelingen zijn of mensen met een geestelijke handicap. Voor ons is het belangrijk dat we, waar we kunnen, werk verschaffen voor de Rotterdammers die er nét iets minder makkelijk aan komen.