Wij zijn Boris en Tycho Luijten,

twee ondernemende Rotterdamse broers. Wij hebben een groot hart voor de Maasstad. Die liefde gaat ook door de maag. Alles wat Rotterdam aan moois en lekkers te bieden heeft, delen we graag met jou. Dat doen we samen met stoere Rotterdamse ondernemers die met liefde en plezier hun mooie producten maken. Deze producten bundelen we in mooi gedesignde Boxen, en bieden we aan als mooie geschenk pakketten. De Boxen worden ingezet door bedrijven als Rotterdams relatiegeschenk of Rotterdams Kerstpakket, maar ook door trotse Rotterdammers die graag een origineel Rotterdams cadeau willen geven (of krijgen!).

P1010594.jpg

Maar, waarom dan?

Wat we doen is natuurlijk interessant, maar waarom we dit doen is nog veel interessanter. Aan de kern van Rotterdam in a Box staat het vormen van een platform voor kleine ondernemers de stad. Wij merken dat er veel passievolle Rotterdamse doorzetters zijn die een Rotterdams eet- of drink merk oprichten. Dit is goed voor de stad en goed voor het aanbod van lokale, ambachtelijke én duurzame producten. Wij steunen deze ondernemers en hun veelal gedeelde missies door hun afzetmarkt te vergroten en hen te promoten via onze kanalen.

Verder zijn we gevestigd in Rotterdam Zuid en werken we samen met het Ondernemershuis op Zuid. We zijn sterk gedreven vanuit het Ondernemershuis en Rotterdam in a Box bij te dragen aan de stad, en in het bijzonder aan Zuid. Hoe we dat precies doen leggen we je graag uit in de onderstaande alinea. Scroll dus gerust een stukje naar beneden!

Partners

P1010500_1280.jpg
Boris en Tycho Luijten
Ondernemende broers!

 

 

Ondernemershuis-op-Zuid
Partner in business

Bijdragen aan Rotterdam Zuid

Rotterdam in a Box is gevestigd in Rotterdam Zuid, en zoals eerder genoemd een onderdeel van Ondernemershuis op Zuid. Wij delen een sterke sociale missie om bij te dragen aan deze prachtige wijk vol met potentie. De sociale missie van Rotterdam in a Box in het bijzonder is onder te delen in drie punten: 1)Leerplek op Zuid, 2)Bijdragen aan werkgelegenheid op Zuid, en 3)Ondernemerschap op Zuid stimuleren. Wat elk punt precies betekent leggen we graag uit in het onderstaande!

Leerplek op Zuid

noun_1570292_cc.png

We streven er bij Rotterdam in a Box naar een leerplek te zijn voor jongeren uit de wijk. We merken dat niet iedereen het hier even makkelijk vind een goede stageplek te vinden. Daarom bieden wij jongeren de kans een tijdje mee te draaien in ons bedrijf, waarbij zoveel mogelijk kennis wordt overgedragen én praktische kennis opgedaan wordt. Een voorbeeld is Fidelya (zie onderstaande foto); Fidelya is een marketing communicatie stagiair bij Rotterdam in a Box (zou ze dit verhaaltje ook geschreven hebben?!). Ze krijgt veel verantwoordelijkheid, maar wordt daarnaast ook goed begeleid en zoveel mogelijk nieuwe skills aangeleerd. 

Ondernemerschap op Zuid

Rotterdam in a Box en het Ondernemershuis op Zuid delen het sterke gevoel dat we ondernemers uit Rotterdam Zuid, en breder getrokken uit heel Rotterdam, willen helpen groeien. Wij geloven dat dit een economische impuls kan geven aan de wijk, en de stad. Het Ondernemershuis op Zuid ondersteunt door huisvesting, financiering én coaching te bieden aan Rotterdammers uit Zuid die de ambitie hebben een bedrijf op te richten. Rotterdam in a Box ondersteunt door een platform te vormen voor (vaak kleine) Rotterdamse eet- en drink merken. Wij bieden producenten van ambachtelijke Rotterdamse producten een grotere afzetmarkt én promotie via onze kanalen. 

Werkgelegenheid op Zuid

noun_1730632_cc.png

Ten slotte zetten we ons ook in voor de werkgelegenheid in Rotterdam Zuid. Vooral tijdens de kerst worden er heel veel Rotterdamse Kerstpakketten van Rotterdam in a Box gekocht. Zoals je jezelf wel kunt voorstellen kost dit inpakwerk erg veel tijd. We hebben besloten het inpak werk te besteden aan een sociale werkplaats. Op deze manier zullen Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt de Rotterdamse Kerstpakketten inpakken. Dit kunnen bijvoorbeeld vluchtelingen zijn of mensen met een geestelijke handicap. Voor ons is het belangrijk dat we, waar we kunnen, werk verschaffen voor de Rotterdammers die er nét iets minder makkelijk aan komen.

 

Fidelya, onze Marketing Communicatie stagiaire in actie!

Fidelya, onze Marketing Communicatie stagiaire in actie!